ellinorjohannesson

Ceviche på pilgrimsmusslor för 3 pers. MUMS!

Kategori: Allmänt

Ingredienser

 

Pilgrimsmusslor450,0gram 

Chilifrukt (röd)0,8styck 

Vitlök1,5klyftor 

Schalottenlök0,8styck 

Gurka0,4styck 

Vattenmelon150,0gram 

Avokado1,5styck 

Mango0,4styck 

Citron0,8styck 

Lime2,2styck 

Koriander (färsk)45,0gram 

Rapsolja (neutral)0,6dl 

Formfranska3,0skivor 

Minisallat 

Svartpeppar (nymald) 

Salt 

 

 

Tillagning (15 min )

 
  1. Kantskär bröd. Skär det därefter i små tärningar. Stek krutonger i en panna med lite olja på medelhög värme tills de är krispiga. Salta.
  2. Plocka bort muskeln på pilgrimsmusslor och skär dem i 1 cm tärningar. Dela och kärna ur chili. Finhacka chili, schalottenlök och vitlök.
  3. Skala, dela och kärna ur gurka. Skär gurka, melon, mango och avokado i osymmetriska bitar.
  4. Skölj citron och limefrukt, riv skal från lime och citron, pressa sedan saften från alla. Grovhacka koriander.
  5. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med limeskal, salt och peppar.
  6. Lägg upp i skålar, toppa med krutonger och några färska salladsskott
 
REKOMENDERAS!
 
 
 
 
http://www.middagshjalpen.se   <-------- Här finns det bra recept att hämta!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: