Ceviche på pilgrimsmusslor för 3 pers. MUMS!
Kategori: Allmänt
Ingredienser
Pilgrimsmusslor450,0gram
Chilifrukt (röd)0,8styck
Vitlök1,5klyftor
Schalottenlök0,8styck
Gurka0,4styck
Vattenmelon150,0gram
Avokado1,5styck
Mango0,4styck
Citron0,8styck
Lime2,2styck
Koriander (färsk)45,0gram
Rapsolja (neutral)0,6dl
Formfranska3,0skivor
Tillagning (15 min )
- Kantskär bröd. Skär det därefter i små tärningar. Stek krutonger i en panna med lite olja på medelhög värme tills de är krispiga. Salta.
- Plocka bort muskeln på pilgrimsmusslor och skär dem i 1 cm tärningar. Dela och kärna ur chili. Finhacka chili, schalottenlök och vitlök.
- Skala, dela och kärna ur gurka. Skär gurka, melon, mango och avokado i osymmetriska bitar.
- Skölj citron och limefrukt, riv skal från lime och citron, pressa sedan saften från alla. Grovhacka koriander.
- Blanda samman alla ingredienser, smaka av med limeskal, salt och peppar.
- Lägg upp i skålar, toppa med krutonger och några färska salladsskott
REKOMENDERAS!
http://www.middagshjalpen.se <-------- Här finns det bra recept att hämta!